Boekentips

Laat je inspireren door de Beauty Top 100

De beste boeken voor jou. 

Meesterwerken

De Huid - Yael Adler

"De huid van Yael Adler staat vol feiten, inzichten en handige adviezen met betrekking tot onze huid. Waarom is douchen bijvoorbeeld beter dan baden? Waarom zweten we als we het warm hebben? Waarom is peeling gevaarlijk? Waarom krijgen we vlekken in onze nek als we onzeker zijn? Hoe werkt sensualiteit? Hoe krijg je glanzend haar? Verraadt je huid echt wat je graag eet en drinkt? Yael Adler is een bekende huidspecialiste die enthousiast en toegankelijk schrijft voor jong en oud. De informatie die ze geeft is wetenschappelijk onderbouwd, heel breed en gericht op de praktijk." 

 

Klik hier voor het boek


Dr. Jetske's huidboek

Jetske Ultee is een van dé kenners waar je naartoe kunt als je vragen hebt over je huid. Zij is voor mij vooral in het begin heel belangrijk geweest. Zij is een van de personen die met veel enthousiasme kan vertellen over cosmetica en de werking ervan. Ze heeft me dan ook erg enthousiast gemaakt voor het vak (en het opzoeken van ingrediënten). Ze heeft me ook veel geleerd door de jaren heen.  

Jetske presenteert haar Huidboek als volgt:

"Mijn Huidboek is een handleiding voor het gebruik van veilige producten en zelfs ook revolutionaire ingrediënten die écht iets goeds doen voor je huid.'' Crèmes met lavendel, citrus, mint, eucalyptus, alcohol? Producten met oxybenzone? Lekker laten staan!" 


Een boek vol praktische verzorgingstips dus, voor elk huidtype.


 

Klik hier voor het e-book

Cosmetic Science and Technology

Dit boek is een absoluut handboek voor iedereen die meer wilt weten over moderne innovaties zoals werkzame cosmetica voor haar, huid en tanden. 

Wel is het een minder toegankelijk boek voor cosmeticaspeurders die net beginnen met het lezen van ingrediëntenlijstjes.


Over beautyrituelen uit het verleden

Aching For Beauty - Wang Ping

Engelstalig boek waarbij de schrijfster op een heel toegankelijke en bijzondere manier de traditionele praktijk van het voetbinden uit China van historische en culturele achtergrond voorziet.  Ze laat zien hoe ver mensen gaan in het nastreven van schoonheid (ook als dit gepaard gaat met hevige pijn), en hoe diepgeworteld zo'n praktijk kan zijn in een cultuur.

Winnaar van de Eugene M. Kayden Press Book Award (2001).  

 

Klik hier voor het boek

POST A COMMENT