MIJN METHODE

 

    

Uit eigen ervaring en persoonlijke gróte interesse!

Ik verdiep me al jaren in huidverzorging. In de eerste plaats omdat ik op zoek was naar (natuurlijke) manieren om mijn probleemhuid op een juiste manier te verzorgen. In de tweede plaats omdat ik huidverzorging en huidklachten nu eenmaal super interessant vind. Het is de grootst verdienende sector die er is en dan vooral doordat mensen er graag goed uitzien. Maar er zijn ook heel veel taboes en slimme marketingtrucs die jou hopen te verleiden tot aankopen. Aankopen die je, als je een klein beetje geeft om je huid, maar beter niet kunt doen. Maar hoe begin je zo'n zoektocht naar de "juiste" cosmetica? Lees verder voor MIJN METHODE!


Het belangrijkste, onderliggende probleem als uitgangspunt

Veel van de huidklachten, huidirritaties of zelfs fijne lijntjes die mensen hebben komt door verkeerde verzorgingsgewoonten en producten. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat veel van de huidklachten hierdoor ontstaan of juist verergeren. Ondanks dat veel mensen dus de intentie hebben om met deze producten juist de huidklachten te verbeteren. Hoe ZONDE! Toch? Ik denk dat dat beter kan!

Informatie voor het oprapen!

In mijn zoektocht naar de juiste verzorgingsproducten ben ik langs talloze blogs gekomen die beweerden dat ik het best "biologisch" kon kiezen, of "natuurlijk" door mijn eigen cosmetica te maken. Weer andere blogs beschreven aan de hand van eigen ervaringen welke producten wel, en welke producten niet werkten. Daarnaast sprak ik meerdere schoonheidsspecialisten die aangaven voor bepaalde merken te kiezen. Maar bij een beetje doorvragen konden zij mij ook niet goed vertellen waarom die producten nu juist geschikt waren. Ik was veelal het spoor bijster. Bovendien konden de huisartsen die ik heb gehad in mijn leven (het zijn er een aantal ;-)) mij meer vertellen over medicijnen dan over cosmetica. Hoe moest ik kiezen? Het was echt moeilijk.

mooi & gezond algemeen

Totdat ik een tip kreeg van een vriendin om eens ingrediëntenlijstjes te gaan lezen. Doordat ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, het lesgeven in statistiek en mijn ervaring met onderzoeksprojecten, heb ik geleerd om nauwkeurig en gedegen bronnenonderzoek te doen en de betrouwbaarheid van research te beoordelen. Ik begon journals te lezen en tijdschriften erop na te slaan. Er is op het internet maar ook in dermatologische en cosmetische boeken zo ontzettend veel te lezen over cosmetica! Hoe meer ik erover las, hoe een betere indruk ik kreeg van welke ingrediënten nu eigenlijk bewezen zijn en welke ingrediënten nu écht iets doen voor de huid. Deze informatie ligt allemaal voor het oprapen en kan jou inzicht geven in wat wel en wat niet waar is of werkt. Ik vind dat die informatie voor iedereen toegankelijk moet zijn en dat iedereen recht heeft op de waarheid.

Het ingrediëntenlijstje als toetssteen

Gaandeweg ben ik de bestudering van de ingrediëntenlijst Mijn Toetssteen Methode gaan noemen. Het ingrediëntenlijstje vertelt mij wat er in het product zit en hoe ik mijn huid- en haarverzorgingsproducten moet kiezen. De vragen die ik mezelf steeds gaf was: welke ingrediënten zijn nu eigenlijk (wetenschappelijk) bewezen en in welke concentratie, en onder welke omstandigheden doet dit ingrediënt het beste zijn werk? Deze wetenschappelijke benadering is iets wat voor dermatologen en wetenschappers natuurlijk gesneden koek is, maar deze benadering kan jou ook helpen. Ik zal je in de blog: Hoe lees je een ingrediëntenlijstje? laten zien hoe ik te werk ga als ik op zoek ben naar producten. Mijn methode heeft mij heel erg geholpen, dus ik hoop jou ook. Ik ga je helpen met het ingrediëntenlijstje lezen zodat ook jij op een goede manier richting kunt geven aan je zoektocht naar werkzame producten. Waarom?

... Omdat eerlijke en werkzame cosmetica de standaard hoort te zijn in Nederland!

Weten hoe je een ingrediëntenlijstje leest?