Salicylzuur voor het gezicht: hoe gebruik je het?

Raak je overtuigd dat de exfoliant iets goeds zou kunnen betekenen voor jouw huid? Ik heb een aantal punten voor je op een rij gezet die je kunnen helpen bij hoe je een exfoliant het beste kunt gebruiken.

Hoe gaan de stappen?

1.    Aanbevolen is om een exfoliant zo’n 2 tot 3 keer per week te gebruiken.

2.  Bouw het gebruik langzaam op van 1 keer per dag naar een tweede keer per dag.

3.   Let wel op dat het echt belangrijk is om bij gebruik van de exfoliant zonnebrandcrème of een crème met SPF te smeren. Zoals je wel kunt raden zorgt het oplossen van dode huidcellen voor een (iets) dunnere huid. Hierdoor wordt deze gevoelig voor zonlicht. Kies daarom voor een crème met SPF van minimaal 30.

4.   Het gebruik van de exfoliant in je gezichtsroutine gebeurt doorgaans na het reinigen en de toner. Zorg dat je gezicht niet meer vochtig is en breng dan de exfoliant aan. Dit kan eventueel met een wattenschijfje, afhankelijk van of het een gel of lotion is. Ik kan je vertellen dat er geen verschil is tussen de twee, maak voor jezelf een keuze welke substantie jij het prettigste vindt.

5.   De exfoliant mag op de huid rond de ogen worden aangebracht, maar niet op de oogleden of direct onder het oog. Het hoeft ook niet te worden afgespoeld. Intrekken hoeft niet, je kunt hierna meteen je crème (met SPF) aanbrengen.

Let op als je allergisch bent voor…

Heb je een allergie voor aspirine? De pijnstiller aspirine en salicylzuur hebben een vergelijkbare chemische opbouw. Simpelweg betekent dit dat als je een allergie hebt voor dit pilletje, dat je met salicylzuur maar beter voorzichtig kunt zijn.

POST A COMMENT