Acné bestrijden: Stappenplan cosmeticakeuze

Hoe kies ik?

Je hebt acné en wilt er graag vanaf. Er zijn 3 stappen richting een goede cosmeticakeuze! Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet.


3 stappen voor een juiste keuze

1) Doe een huidanalyse. Deze kan jou meer vertellen over je huid. Wat veel mensen niet weten is dat mensen met acné lang niet altijd een vette huid hebben. Veel mensen zoals ikzelf hebben een gecombineerde huid, maar met acné. Dit betekent dat hier producten bij moet worden gezocht die mild zijn, en vochtinbrengend zijn. Anders gaat je huidbarrière door de war, en dat is iets wat je met acné NIET moet hebben. Klik hier voor de blog waarin ik een aantal geschikte huidanalyses voor je op een rij zet.

 

2) Ontdek welke ingrediënten je nodig hebt voor een huid met acné. Omdat acné een bacteriële aandoening is, kun je het beste ingrediënten zoeken die:

– Bacteriën doden

– De huid exfoliëren

– Olie (vet) verminderen

– Daarnaast zijn ingrediënten als Niacinamide nuttig voor het verminderen van roodheid en littekens.

Je kunt hiervoor de De Ingrediënten Checker raadplegen. Of klik hier voor de blog waarin ik je vertel welke ingrediënten zoal nuttig zijn voor acné.

 

3) Maak een keuze voor een reiniger, toner, exfoliant en crème die de juiste ingrediënten bevatten. Liefst nog met een SPF-product erbij. Je kunt hiervoor de catalogus raadplegen!

 

Kortom, dit is een proces van trial-and-error waarbij je de producten eerst langzaam moet opbouwen en zo min mogelijk van product moet switchen. Acné-huidjes zijn vaak gevoelig. Niet iedereen met een acné-huid heeft een vettige huid. Zoals ik. Producten die “bedoelt” zijn voor de droge huid kunnen daarom wel degelijk geschikt zijn voor iemand met acné. Kortom, uitproberen en waar mogelijk bijsturen.

POST A COMMENT